«Ознак створення наступальних угруповань РФ на південному напрямку немає». Плетенчук про події доби

3 месяца назад 0

На південному напрямку змін у стані, положенні та характері дій російських окупантів минулої доби у Силах оборони не виявили.

Про це в марафоні "Єдині новини" 11 травня повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро  Плетенчук .

"Точніше — вони відсутні. Так само як немає ознак створення російськими окупантами наступальних угруповань РФ на південному напрямку",  — сказав він.

За його словами, ситуація на лівобережжі Херсонщини у районі Кринок залишається стабільною, хоч військові РФ не полишають спроб вибити Сили оборони з утримуваного ними плацдарму. Також Плетенчук називає стабільною ситуацію навколо острова Нестрига.

"Вчора, мабуть, був перший день, коли не зафіксовано боєзіткнень на острові Нестрига. Тому станом на зараз можу сказати, що там ситуація теж стабільна",  — сказав Плетенчук.

Раніше в Силах оборони півдня повідомили, що у попередню добу українські військові ліквідували 115 російських солдатів. Також знищили 36 одиниць озброєння та військової техніки армії РФ.