Пацієнтів з інфарктом, які проживають на лівобережжі Херсонщини, возитимуть на лікування до Мелітополя

2 месяца назад 0

Росіяни, остаточно розваливши медицину на лівобережжі Херсонської області, вирішили доправляти місцевих жителів з інфарктом та інсультом до сусіднього окупованого Мелітополя. Дорога туди, наприклад, з Генічеська складе понад годину. З окупованого Скадовська – 4-5 годин. Скільки хворих помиратиме за таких умов в дорозі – складно навіть уявити.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“До Мелітополя доставлятимуться пацієнти з інфарктами та інсультами з Херсонської області. Цей напрямок є дуже актуальним через відсутність такого центру на території Херсонської області. Надання якісної та доступної медичної допомоги є важливим для порятунку життя наших пацієнтів”, — заявив Артиш Сат, так званий “міністр охорони здоров’я” Херсонської області.

​Як повідомлялось раніше, лівобережжя Херсонщини продовжує потерпати від гострого дефіциту кваліфікованих кадрів. Попри запевнення окупантів, що державні установи, заклади медицини та освіти “нормально функціонують”, насправді ж ситуація є критичною.

Ми проаналізували оголошення щодо вакансій, як​і публікують росіяни у своїх соцмережах, і встановили, що найбільшу потребу росіяни відчувають саме у педагогах та медиках.