«Пам’ятаю, як для мене почалася війна»: Буркот Ігор, начальник караулу 5-ої ДПРЧ смт. Білозерка

2 месяца назад 0

Головне Управління ДСНС України у Херсонській області історію начальника караулу 5-ої ДПРЧ смт. Білозерка, Ігоря Буркота.

Ігор ще зі шкільних років був переконаним, що стане пожежним.

З його слів: «Мені просто подобається ця професія. Це відчуття, коли забігаєш у приміщення повне диму та вогню. Ті очі людей, які бачать в тобі порятунок не порівняються ні з чим».

У 2015 році після строкової служби в армії Ігорю вдається потрапити до 14-ої пожежно-рятувальної частини по охороні Корабельного району м. Херсон на посаду командира відділення.

Саме в цій частині він зрозумів тонкощі та специфіку несення служби і, що взагалі означає бути рятувальником.

Пізніше Ігор переводиться до 5-ої пожежно-рятувальної частини по охороні Білозерського району Херсонської області на посаду начальника караулу, адже він сам родом з Білозерки.

По сьогоднішній день Буркот Ігор несе службу в цій частині і цим пишається, не дивлячись ні на що.

З розповіді Героя:

«Пам’ятаю, як для мене почалася війна. О 5:00 зателефонував диспетчер та повідомив про збір «Тривога!», їхавши на роботу я побачив, як пролітають ракети і зрозумів, що дійсно почалось повномаштабне вторгнення. 

Ніколи не забуду, як приходили фанати «руського міру» та фсб з пропозиціями працювати під російським прапором, але я пам'ятав про свою присягу українському народу, тому моєї віри в Україну було не зломити. Відмовились працювати на російську владу, але через наші відповіді ми усвідомили, що стаємо під приціл окупантів і треба покидати рідний дім, щоб зберегти і сім’ю і себе.

Після деокупації ми караулом повернулися до рідної частини і ці емоції я не забуду ніколи, а коли побачили начальника частини, який був у російському полоні 3 місяці, то нашій радості просто не було меж».

Зараз Ігор надалі рятує життя людей та гасить пожежі в Білозерському районі, який кожного дня потерпає від ворожих обстрілів.

Ігорю з колегами неодноразово доводилось потрапляти під ворожий приціл, але він навіть не думав покидати цієї справи, адже професія рятувальника це його покликання.