Передавав РФ місця дислокації ЗСУ, збирав інформацію про евакуацію людей: у Миколаєві взяли під варту херсонця

7 месяцев назад 0

Центральний районний суд Миколаєва обрав міру запобіжного заходу 58-річному херсонцю, якого підозрюють у державній зраді. Його тримають під вартою без визначення розміру застави. Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Про це  на сайті Судової влади України.

За даними слідства, підозрюваний через Telegram систематично надсилав представнику РФ інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ на території Херсона. За результатами переданих відомостей у вказані місця російські окупанти наносили артилерійські та ракетні удари.

Окрім цього, підозрюваний збирав та передавав інформацію про евакуацію людей на території Херсонської області, щодо обстрілів, з метою подальшого корегування вогню, а також обставин, які стосувались перевезення вантажів із залізничної станції "Херсон".

"Під час судового засідання підозрюваний зазначив, що просто спілкувався зі знайомим з приводу подій, які відбуваються у Херсоні. Захисниця просила, з урахуванням віку та стану здоров’я свого клієнта, застосувати до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту. Слідчий суддя ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави", — йдеться у дописі.

Раніше прокуратура повідомила, що за пособництво державі-агр​есору судитимуть колишнього начальника служби морської безпеки ДП​ Херсонської філії "Адміністрація морських портів України".