Перемога аграріїв Херсонщини: електроенергія знов за ринковими цінами

3 года назад 0

Після довготривалих дощів на Херсонщину прийшла аномальна спека, а з нею повернулася болюча для аграріїв проблема – високий тариф на електроенергію для зрошення.
Все це призводить до зростання собівартості отриманої продукції, — наголошує депутат Херсонської обласної ради Володимир Хвостов . Він акцентує, що розвиток зрошення – це питання виживання представників аграрної галузі в нашому регіоні, і від нього залежить врожай пізніх культур :
« Декілька місяців поспіль наша ГС «Асоціація об’єднання водокористувачів», Всеукраїнська Аграрна Рада вели перемовини та шукали конструктив з водогосподарниками – т.в.о. голови Держводагентства Олексієм Кузьменковим, який був активним учасником процесу, начальником БУВР Ігорем Андрієнко, начальником Новотроїцького УВГ Антоном Жуковим, в.о. начальника управління головного Каховського магістрального каналу Олександром Шукрутою.
І нарешті, маємо гарний результат співпраці. Залучені нами фахівці шляхом аналізу виявили причини затягування та відміни закупівлі електроенергії на зрошення на Prozorro та змогли провести перемовини з Державне агентство водних ресурсів України з цього питання», — розказав Володимир Хвостов та подякував, що їх почули, прислухалися до пропозицій та внесли зміни до тендерної документації з метою виявлення помилок і спрощення тендерних закупівель.
За його словами, спільними зусиллями вдалося наступне:
— Каховський канал «завершує епопею» з закупівлею 80 млн кВт*год – 30 липня визначено переможця по 2 грн у ТОВ «Енола» (очікується підписання). Нагадаю, що в липні Каховка перейшла на тариф постачальника «Остання надія» по 3,43 грн за кВт*год (договір на 326 млн грн).
— Новотроїцьке УВГ з 01 серпня купує 78 млн кВт*год по 2 грн у ХОЕК (договір на 156 млн грн).
— БУВР планує укласти договір з ТОВ «Оператор Енергії» на поставку 50 млн кВт*год по 2,12 грн (договір на 108 млн грн).
І все це – результат принципової позиції та конструктивної співпраці аграріїв Херсонщини!
Анна ДМИТРІЄВА