Переселенці з Херсонщини можуть отримати безкоштовну реабілітаційну допомогу

2 часа назад 0

Багатьом українцям, які перенесли травми або операції, необхідна реабілітація для повернення до звичного життя. В Україні така допомога надається безоплатно, зокрема й для внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання допомоги потрібно мати електронне направлення від лікаря. Переселенці можуть звернутися до будь-якого медичного закладу, що має договір із НСЗУ за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах». У країні понад 470 закладів пропонують ці послуги.

Пацієнти можуть отримати безкоштовне обстеження лікарем з фізичної та реабілітаційної медицини, складання індивідуального плану відновлення та консультації спеціалістів. Амбулаторно доступні нейрореабілітація, ортопедична, кардіологічна, психологічна допомога, а також підбір допоміжних засобів. Усі послуги надаються з урахуванням принципів безбар’єрності, що забезпечує доступність для всіх.

Знайти заклад для реабілітації можна за номером контакт-центру НСЗУ 16-77 або на сайті НСЗУ, де доступна електронна карта медичних установ (https://cutt.ly/keDoF37u).

Якщо у медичному закладі вимагають оплату за послуги, що покриває НСЗУ, слід повідомити про це на гарячу лінію 15-39