Переселенці з Херсонської області взяли участь у піднятті прапору в Кривому Розі

2 года назад 0

Херсонці взяли участь в урочистих заходах до Дня Державного Прапора України у Кривому Розі. Для великої кількості вимушених переселенців з Херсонщини Кривий Ріг став тимчасовою домівкою.

У криворізькому парку Героїв підняли величезний синьо-жовтий стяг на 72-метровому флагштоці, встановленому до 30-річчя незалежності України.

Ярослав Янушевич наголосив, що і над Херсоном незабаром знову замайорить український стяг:

«У Херсоні вже був готовий до встановлення великий флагшток. На жаль, через вторгнення не встигли змонтувати. Та ми ще піднімемо на нього наш Прапор» .
Очільник Херсонщини подякував керівництву Дніпропетровської області та міста Кривий Ріг за запрошення на свято, а також за допомогу жителям Херсонської області.

У складний час війни українці об’єднуються, аби показати свою національну ідентичність, єдність та силу.

«Сьогодні у Кривому Розі – понад 10 тис прапорів. Підняли – найбільший. Все місто синьо-жовте», – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.
Цьогоріч у зв’язку з війною масові заходи не проводилися. Проте голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зауважив:

«Війна внесла корективи у цей день.Та ще зберемося тут усі разом. Після нашої перемоги».

Також під час заходу присутні хвилиною мовчання згадали загиблих захисників і захисниць, цивільних, дітей. Усіх, чиї життя забрала війна.