Перетворити повітря на воду: жителів Херсонщини забезпечують питною водою за допомогою унікальної технології

7 месяцев назад 0

 
Після теракту на Каховській ГЕС десятки населених пунктів Херсонщини досі залишаються без стабільного водопостачання. Аби забезпечити місцевих жителів доступом до питної води, благодійна організація Help People запустила в роботу унікальну мобільну станцію з переробки повітря на воду.

Першим населеним пунктом, який отримав воду в рамках проєкту, стало село Висунці в Музиківській громаді Херсонської області. Громада має 6 власних свердловин, проте через теракт на гідроелектростанції, наразі вода у них здебільшого непридатна для вживання. Отже, щоб допомогти мешканцям громади, команда БО Help People запустила виробництво питної води за допомогою мобільного генератора атмосферної води.
 
Це — апарат GEN-M Pro, який дозволяє щодня виробляти від 400 до 900 літрів чистої та безпечної питної води просто з повітря. Установка працює від електромережі або генератора, не вимагає трубопроводів та підходить для різних кліматичних умов від 15°C. Отримується очищена, насичена кальцієм та магнієм вода, а також вона додатково оброблена бактерицидним УФ-С.

Унікальний апарат передали українцям партнери з США. На місці команда Help People зібрала установку та запустила її в роботу. Запуск апарату дозволяє забезпечити водою ті громади, які залишились без доступу до водопостачання, і куди через складні логістичні шляхи нечасто довозиться гуманітарна допомога.
 
Зазначимо, що дана установка — не перший проєкт організації з забезпечення водою жителів постраждалих районів. Так, у місті Марганець (Дніпропетровська обл.), яке розташоване практично на березі Каховського водосховища, також має проблеми з водопостачанням. БО Help People установила там систему очищення — глибинний насос. Завдяки цьому, мешканці міста щодня отримують на власні потреби 500 л очищеної та знезараженої питної води. Такі ж насоси, попри щоденні обстріли ворога, нещодавно з’явились в селах Тягинка та Бургунка Херсонської області.

Все це стало можливим завдяки підтримці партнерам та донатам українців.
 
“Ми щиро вдячні всім, завдяки кому вдалося запустити в роботу ці надважливі проєкти, які забезпечують людей водою. Адже вони реалізовані на кошти, які задонатили ви. Дякуємо!”,  — говорять у Help People.
 
—————
Довідка
Help People — це потужна благодійна організація, яка об’єднала справжніх професіоналів із різних системних бізнесів задля впровадження їх досвіду у сфери евакуації, логістики, гуманітарної допомоги, розселення та будівництва.
Засновники – харків’янин Олексій Воронін та його однодумці.
На сьогодні в команді БО майже 50 осіб, серед яких водії евакуаційних та гуманітарних рейсів, працівники call центру, механіки СТО, організаційні менеджери та логісти. Організація має розгалужену мережу волонтерів по країні.
За результатами роботи 2022/2023 року команда БО Help People успішно евакуювала понад 33 000 осіб з прифронтових та окупованих територій, знайшла житло та розселила більше 1720 людей, надала гуманітарну допомогу більш ніж 102 тисячам нужденним, врятувла майже 1000 тварин.
БО має власний евакуаційно-логістичний Хаб 4в1 у м.Дніпро, який включає СТО для ремонту автомобілів евакуаційних та гуманітарних рейсів, будиночки для тимчасового перебування волонтерів, громадських діячів та ВПО, гуманітарний склад та склад пального.