Першим в Херсоні у рік тигра народився Тигран

3 года назад 0

Так назвали хлопчика, який першим народився в новому році у херсонській лікарні імені Тропіних. Тут у перші дні нового року народилися шестеро малюків.
Адміністрація лікарні разом з генеральним директором Леонідом Ремигою привітала щасливих мам та їхніх новонароджених діток і подарувала засоби догляду за малюками.
У минулому році в акушерському відділенні лікарні Тропіних прийняли 1076 пологів. Був період, коли відділення приймало лише вагітних з Covid-19 – понад 60 інфікованим жінкам надали акушерську допомогу, при цьому майже половина з них мали важкі ковідні пневмонії та потребували особливого професіоналізму й уваги лікарів.
На сьогодні відділення повністю працює як зелена зона, продовжується практика партнерських пологів, сумісного перебування матері та дитини, «індивідуального» пологового залу, участі членів родини у догляді за дитиною в післяпологовому періоді тощо.
У відділенні можна отримати одноразову натуральну допомогу від держави сім’ям при народженні дитини – «Пакунок малюка». Такий бейбі-бокс містить набір речей для догляду за новонародженим – одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків.
Батьки безпосередньо у пологовому будинку можуть отримати за однією електронною заявою кілька послуг сервісу Міністерства юстиції «єМалятко»: реєстрація народження дитини, призначення допомоги на дитину при народженні тощо.
Пресслужба Херсонської міської ради