П’ять українок отримали суперниць в основі турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі: результат жеребкування

2 месяца назад 0

Одразу чотири українки стартують у США безпосередньо з другого кола. В американському Індіан-Веллсі стартує третій турнір серії WTA 1000 в сезоні. Змагання в основній сітці розпочнуться в середу, 6 березня.

До основи BNP Paribas Open-2024 заявилися п'ять українських тенісисток. Чотири з них отримали місця серед сіяних та путівки безпосередньо до другого кола.

З першого раунду — 1/64 фіналу — турнір розпочинатиме Леся Цуренко. Найвищий номер посіву серед українок отримала Еліна Світоліна, 16-та ракетка турніру.

За підсумками жеребкування в ніч проти вівторка, 5 березня, українські тенісистки отримали своїх перших суперниць на старті Індіан-Веллса.

З ким гратимуть українки?

  • Леся Цуренко зіграє з однією з переможниць кваліфікації. Українка увосьме виступить в основі Індіан-Веллса, де минулого сезону стартувала у відборі на шляху до 1/16 фіналу.
  • Перша ракетка України  Еліна Світоліна  в другому раунді очікуватиме на переможницю пари чешки Катержини Синякової та бельгійки Ґрет Міннен. Досі Еліна зустрічалася лише із Синяковою — 3:0 в особистих матчах на користь українки.
  • 30-та сіяна  Даяна Ястремська в другому раунді може зустрітися з чемпіонкою US Open-2021 Еммою Радукану, якщо британка здолає одну з "кваліфаєрок" на старті турніру. У 2022 році року в Порторожі Даяна знялася з матчу проти Радукану в другому сеті.
  • Потенційна суперниця  Марти Костюк у другому колі — 35-річна Шуай Чжан, що в одиночному розряді програла 17 останніх матчів поспіль. Китаянка отримає свою першу суперницю за підсумками кваліфікації.
  • Ангеліна Калініна стартує з другого кола під 32-м номером посіву. Її перша суперниця визначатиметься в парі польки Магдалени Френх та Лучії Бронцетті, що посідають 43-тє й 53-тє місця світового рейтингу відповідно.
  • Перша очна зустріч двох українок в Індіан-Веллсі може відбутися в 1/16 фіналу — між Цуренко та Світоліною.  У наступному раунді переможниця пари має шанси вийти на Ястремську, що потрапила до однієї частини сітки з другою сіяною Аріною Сабалєнкою.