Під час літніх канікул дітей на лівобережжі Херсонщини “розважають” показом радянської пропаганди

3 месяца назад 0

Замість нормального літнього відпочинку, школярі з лівобережжя Херсонщини змушені раз на тиждень відвідувати покази радянського пропагандистського кіно. Здебільшого це фільми про Другу світову та громадянську війни. Таким чином, дітям намагаються навʼязати ідеали “русского міра”, “виховати патріотизм” і, звісно ж, українофобію.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Заходи відбуваються за підтримки регіонального міністерства культури. З моменту старту проєкту «Киносреда» дітям і молоді показували радянські легендарні фільми «У бій ідуть лише старі», «Біле сонце пустелі», російський фільм «Рух вгору», «Путівку в життя» з уродженцем Херсона Сергієм Гармашем. У проєкті взяли участь вже понад 1500 осіб”, – зазначають росіяни.

Відповідний репертуар, звичайно, має на меті глорифікацію радянських солдатів часів Другої світової війни та сучасних російських окупантів.

Нагадаємо, що  мілітаризації дітей з окупованих територій України. Школярів із Херсонської області масово відправляють до таборів військової підготовки за програмою “Воїн”. Там їх навчають користуватися зброєю, вибухівкою та FPV-дронами.