Підготовка до зими на Херсонщині ускладнена через безпекову ситуацію — перший заступник голови облради

6 месяцев назад 0

На Херсонщині підготовка до зими триває постійно, але вона ускладнена через безпекову ситуацію. Російські війська обстрілюють бригади енергетиків, які виїжджають на ремонт мережі. Будь-яке скупчення людей вони вважають своєю законною ціллю.

Про це в марафоні "Єдині новини" повідомив перший заступник голови ОВА  Юрій Соболевський.

За його словами, в першу чергу готують до зими медичні заклади, щоб вони могли надавати послуги навіть у випадку пошкодження енергетичної мережі. Також особлива увага до Пунктів незламності. В населених пунктах поблизу Дніпра відсутні газ, вода й електрика, там через щоденні обстріли постачання неможливо швидко відновити.

"Для підтримки людей, які залишаються в населених пунктах без централізованого опалення, є альтернатива — їм привозять дрова тощо. Але в селах біля Дніпра це також додатковий ризик для волонтерів, які привозять паливо або гуманітарну допомогу" , — говорить Соболевський.

Також, заступник голови Херсонської ОВА  Дмитро Бутрій на брифінгу про відновлення газопостачання у Зарічному.

"Там на цьому тижні закінчується монтаж конструкції, на якій тримається газогін високого тиску. Після цього почнеться подача газу до сіл" , — розповів Бутрій.

У Великій Олександрівці та Брускинському відремонтували водонапірні башти, повідомив заступник голови ОВА. Завдяки цьому в населених пунктах поліпшилася ситуація з водопостачанням.

За даними Херсонської ОВА, з населених пунктів Херсонської області, які перебувають під постійними обстрілами, станом на ранок 4 листопада вивезли 350 дітей, залишаються ще 450.