Підтримати українських воїнів: “Реактивна Пошта” запустила конкурс зі створення відеороликів про роботу артилерії

7 месяцев назад 0

Благодійна організація “Реактивна Пошта” запустила проєкт “Креативна Пошта” — конкурс для представників креативної індустрії зі створення відео про українську артилерію. Його мета — підвищити обізнаність суспільства про вирішальну роль артилерії на полі бою та зібрати донати на потреби воїнів. Конкурс ініціював , IT-підприємець, інвестор та співзасновник технологічної компанії Roosh, який є постійним меценатом “Реактивної Пошти”. Про ідею конкурсу він написав на своїй сторінці у Facebook.
 
“Про реальні потреби арти досі відомо дуже мало. Треба це змінювати!.. Пропоную запустити масштабну комунікаційну  кампанію, що обʼєднає людей з креативної сфери, здатних розповісти про арту, її важливість, роботу та потреби. Наприклад, для мене було відкриттям, що одні з найважливіших потреб – це шини, інструменти та ремонтні станції. Впевнений, що я такий не один” , — наголосив Сергій Токарєв.
 
За словами бригадного генерала Сергія Баранова, 90% ураження ворога забезпечує саме артилерія. Однак у “Реактивній Пошті” зазначають: ефективність роботи військ часто залежить від секретності — а це ускладнює фандрайзинг коштів на їхні потреби. Ще одним викликом є “неінстаграмність” запитів артилеристів.
 
“Чи не кожен українець знає, для чого потрібні дрони — про них щодня говорять експерти та медіа. Тому пересічна людина ймовірніше задонатить на гарний і зрозуміліший дрон, аніж на неінстаграмний коліматор чи компресор, без яких артилерія просто не стріляє… Якщо хоч один елемент припиняє працювати, вогонь по окупантах стає неможливим” , — пояснюють співзасновники благодійної організації Павло Нарожний та Дмитро Чуканов.
 
Конкурс “Креативна Пошта” покликаний інформаційно та матеріально підтримати артилерію. У своїх роликах автори-креативники мають показати, наскільки вирішальною є робота артилеристів і що на їхні потреби необхідно донатити — зокрема, БО “Реактивна Пошта”.
 
Ознайомитися з деталями конкурсу можна на сайті  “Реактивної Пошти”. Дедлайн подачі відео — 1 жовтня 2023 року.
 
Усі надіслані ролики буде оцінювати журі: бригадний генерал Сергій Баранов, IT-бізнесмен Сергій Токарєв, ведуча KYIV NOT KIEV та Creative Service Director компанії стратегічних комунікацій TRUMAN Тетяна Гайдук та засновники “Реактивної Пошти” Павло Нарожний і Дмитро Чуканов. 
 
Судді конкурсу сформують шорт-ліст відео, які будуть запущені на промо для генерування донатів та опубліковані на сайті — там глядачі зможуть проголосувати за креатив, який сподобався найбільше. Автори шести роликів, які стануть переможцями у номінаціях “Враження в серце” та “Високоточний креатив”, отримають у подарунок Apple iPad Pro 2023. А учасник, який здобуде гран-прі — Apple iMac 2023. Подарунки забезпечує . Переможці можуть відмовитися від них — у такому випадку ініціатор конкурсу потроїть суму їхньої вартості та задонатить її на потреби артилеристів. Також усі учасники конкурсу отримають мерч “Реактивної Пошти”.
 
З будь-яких питань щодо кампанії можна звертатися за електронною адресою: [email protected].
 
“Реактивна Пошта”  —  благодійна організація, яка опікується потребами українських ракетних військ і артилерії. Заснована двома айтівцями — Павлом Нарожним та Дмитром Чукановим у 2014, коли росія окупувала Крим. За 9 років роботи все ще залишається єдиною БО в Україні, яка споряджає виключно артилеристів: від побутових та ремонтних задач до масштабних проєктів з підвищення боєздатності та комфорту підрозділів.