Пільги скасували, карантинні вимоги посилили — як у Херсоні працює громадський транспорт

3 года назад 0

У захисних масках, лише за кількістю місць для сидіння та без пільг пенсіонерам і людям з інвалідністю. Так 3-й день жителі Херсона їздять у тролейбусах. Чи легше тепер дістатися містянам у час пік до місця призначення, з’ясовувало  Суспільне .
 
На годиннику 7.45. Ганна Оніщенко їде на ринок. Жінці 88 років, за проїзд вона сплатила. Говорить, їхати доводиться, щоб дешевше купити продукти, і додає, що у магазині для неї зависокі ціни.

"Потрібно купити хоч молока на ринку, бо у магазині воно вдвічі дорожче. І хліб там дешевше можна купити. От я і їду туди". 

Контролерка у тролейбусі  Тетяна Номерчук говорить, що за проїзд сплачують усі, окрім учасників бойових дій.

"Пенсіонери їздять і сплачують. Рано вранці стоять з сумочками, тачками, на ринок їдуть. На вокзал їдуть. Нічого не змінилося, тільки незадоволені, що пільги відмінили".  Ольга Завгородня чекає тролейбус, говорить, що, за її спостереженнями, пенсіонери менше їздять.

" Їх менше стало, вони рідше їздять". 

 Ігор Світенко теж на зупинці, пояснює, йому складно доїхати на роботу.

 "Через карантин важко добиратися на роботу, пенсіонерів багато їздить. Нічого не змінилося, легше не стало, все так само". 


Анна Ткачова теж їде тролейбусом, вона має інвалідність, відміна пільг жінці не подобається. 

"Що це за маячня? Я що на цей час перестала бути людиною з інвалідністю? Мені доводиться сплачувати за проїзд. Буває, якщо на середині транспортного шляху, то взагалі не сісти ні у маршрутку, ні у тролейбус. З кінцевої зупинки ще можливо, а так ні".  

За словами контролерки Тетяни Номерчук, тролейбуси виходять на маршрути у звичному режимі, кількість рейсів незмінна.