Після кількох місяців «сухого закону» росіяни створили єдине управління контролю за обігом алкоголя на всіх окупованих територіях

8 месяцев назад 0

Росіяни встановлюють на тимчасово окупованих територіях державну монополію на все, на чому можна заробити. Вслід за вивезенням зерна та віджимом промислових підприємств, дійшли до торгівлі — встановили монополію на контроль за обігом алкогольної продукції. Для цього створили єдиний підрозділ Федеральної служби з регулювання алкогольного ринку на ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє  з посиланням на російський «Единый государственный юридических лиц» (ЕГРЮЛ).

«Межрегиональное управление Федеральной службы по регулированию алкогольного рынка по ДНР, ЛНР, Запорожской и Херсонской области» буде вирішувати, хто, де, якими обсягами та за якими цінами продаватиме алкоголь на території окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Керувати цим управлінням призначено  Дмитра Леонідовича Юрченка , який народився в Донецьку, проте останнім часом проживав та вів індивідуальну підприємницьку діяльність у Москві. Дмитро Юрченко, керівник управління Федеральної служби з регулювання алкогольного ринку на окупованих територіях. Фото: myrotvorets.center Згідно даних , Юрченко також був керівником та засновником московського ТОВ «Сентинел», що займається оптовою торгівлею. Крім того, він керував ТОВ «Юридический советник» в окупованому Донецьку.

На сайті «Миротворець» , що Юрченко був ще й керівником «Державного підприємства з обслуговування адміністративних приміщень «ДНР», проте підтвердження цієї інформації в ЕГРЮЛ не знайшлося.

З травня 2023 року на окупованих територіях Запорізької області «указом» гауляйтера Євгенія Балицького введено «сухий закон» – заборонено продавати міцні спиртні напої окрім слабоалкогольних. А в святкові дні взагалі алкоголем торгувати заборонено.

Обмеження мали бути зняті на початку серпня 2023 року. Проте окремим «указом» гауляйтер продовжив їх до 3 вересня.