Після роботи до пункту незламності: жителі Нововоскресенського на Херсонщині плетуть маскувальні сітки

1 год назад 0

Жителі Нововоскресенського Нововоронцовської територіальної громади Херсонщини у місцевому пункті Незламності плетуть маскувальні сітки для Сил оборони, розповіла Суспільному місцева жителька Ірина Чербатюк.

"У першій половині дня ми всі на роботі, а після обіду йдемо у пункт Незламності. Маскувальні сітки — маленька частка в нашу спільну перемогу. Хай вона допоможе зберегти життя наших захисників" , — каже Ірина. Херсонщина. У Нововоскресенському плетуть маскувальні сітки для військових Фото: Ірина Чербатюк
За її словами, розпочав цю роботу директор місцевої школи Олександр Линик. Сітку та матеріали йому надали волонтери з Нововоронцовки. За місяць вже сплели дві сітки, каже жінка.

"Перша — 8 м на 12, а друга — 9,6 м на 8. Спочатку до плетіння долучилося шестеро людей, а зараз вже 11", — розповіла Ірина Чербатюк.Херсонщина. У Нововоскресенському плетуть маскувальні сітки для військових Фото: Ірина Чербатюк
Для тих, хто приходить сюди вперше, жінки проводять майстерклас. Вчать, як правильно треба це робити. Кому важко вплітати в сітку тканину, той нарізає матеріал.

"Коли робимо сітку, то говоримо тільки про позитивне, а іноді й співаємо. У волонтерському пункті говорили, що сітку треба плести з любов‘ю і натхненням. Ми так і робимо" , — розповіла жінка.