Планував одружитися після війни: у боях на Херсонщині загинув молодий воїн, який встиг врятувати побратимів

9 месяцев назад 0

Звільняючи від ворога Херсонщину, у боях загинув 21-річний воїн Роман "Ворон" Кужель із Рівного. Хлопець став на захист рідної країни з перших днів повномасштабного російського вторгнення, після війни планував одружитися.

Про втрату повідомили в окремому загоні спеціального призначення "Любарт" Сил спеціальних операцій, де він служив. Прощання з Героєм відбудеться 17 серпня у його рідному місті, зазначили у Ріненській міській раді .

Роман Кужель народився у Рівному. Після закінчення 25-ї школи навчався на кухаря та одночасно працював на будівництві та станції техобслуговування авто. Він мав золоті руки, в яких робота "просто горіла". Дуже любив автомобілі, риболовлю та спілкуватися з друзями.

"Він був особливою дитиною. Надзвичайно ніжний, люблячий, співчувальний. У нього було багато друзів, яких завжди підтримував. Умів вислухати, заспокоїти, розрадити. Рома допомагав мені, часто робив сюрпризи — любив дивувати, дарувати подарунки. Він був просто незвичайний", — розповіла мама Героя Оксана.

Коли почалася повномасштабна війна, Роман допомагав у сховищі рідної школи, потім став членом ДФТГ, а потім разом з іншими хлопцями підписав контракт із ЗСУ.

"А хто, як не я? Якщо я не піду воювати сьогодні, завтра ви все мінятимете паспорти на російські", — говорив молодий захисник.Воїн розумів за що саме воює, усвідомлював всю відповідальність, але водночас мав свої плани, мріяв і чекав на повернення додому. За словами матері, Роман дуже любив свого молодшого брата, завжди з повагою ставився до вітчима. А ще зробив пропозицію коханої – планував одружитися після закінчення війни.

"Був надзвичайно задоволений службою, любив зброю, міг годинами розповідати про неї, про приціли, особливості… Воно було для нього як дівчина…"  – згадала Оксана.

На жаль, 7 серпня 2023 року у районі села Козачі Лагері Херсонської області 21-річний солдат "Любарта" Роман Кужель загинув.
"Командир дзвонив, сказав, що мій син врятував життя багатьом хлопцям, а сам поклав своє… Він – Герой",  – зауважила мама захисника.

Прощання з "Вороном" відбудеться 17 серпня о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Героя на цвинтарі "Новому".