Площа Нескорених, вулиця Богдана Бандери та Центральний район. Як у Херсоні будуть дерусифікувати топоніми

12 месяцев назад 0

Міська влада гугл-форму, яку можуть заповнити херсонці, щоби долучитися до обговорення перейменування вулиць, скверів та районів, які треба дерусифікувати.

Про це на сайті міської ради. 

В опитувальнику в містян питають, чи підтримують вони перейменування вулиці Волгоградська на вулицю Маріупольську, Ломоносова на Святомиколаївську, Пушкінську на Арнаутську, Чернишевського на Бонч-Осмоловського, провулок Чкалова на Різницький.

Для вулиці Воронцовської є кілька варіантів Магістратна, Магістратська, Ратушна. Вулицю Гагаріна можуть перейменувати на Старомлинну або Млинну.  Карбишева – на Богдана Бандери або Лікаря Яковенка. Вулиці Московській можуть повернути історичну назву Кінна або назвати на честь Фальц-Фейнів. Для Потьомкінської є три варіанти – Базарна, Ринкова, Земська. Суворова може стати Староміською або Героїв Херсона.

Для селища Чкалова пропонується назва – Авіаторів. Площу 200-річчя Херсона можуть перейменувати на площу Звільнення, площу Захисників, площу Захисників Херсона або площу 11 листопада. Площу 40-річчя Перемоги у мікрорайоні Таврійському – на площу Херсонського опору або площу Нескорених. Парку Маргелова можуть повернути історичну назву – Придніпровський. 

Потьомкінський сквер буде мати назву сквер Меєргольда або Земський. Сквер Пушкіна – Бахчисарайський або Фонтанний.  Суворовський район пропонується перейменувати на Центральний.

Дивіться прямий ефір Медіаплатформи "Вгору" з міської комісії з перейменування – Дементієм Білим.