Побачити Париж: “кам’яні вишиванки” Нової Каховки у центрі Франції

2 месяца назад 0

Майстриня Тетяна Болгарова, яка до війни жила в Херсоні, зі своєю виставкою "Кам'яні вишиванки Нової Каховки в текстилі" перебуває у Парижі. Вернісаж триватиме до 28 червня. І проходить в Українському культурному центрі, в колишньому будинку Алена Делона.

— Найскладніше — пояснити про що цей проєкт, що він не про мою творчість, а про культурну спадщину України та про її знищення Росією. Ще один виклик — знайти фінансування на транспортування панно та переліт. На жаль, не всі розуміють, що через культуру можна багато про що розповісти, і про війну в першу чергу. Навіть, так європейці краще сприймають інформацію, — каже про виклики організації вернісажу Тетяна Болгарова.

Ще один виклик — знайти фінансування на транспортування панно та переліт.
Майстриня зізнається, що для неї організаційний процес, перемовини та прорахування етапів є звичайним процесом. Під час підготовки до вернісажу Тетяні допомагає 16-річний син Тимур. За її словами, син — це підтримка як фізично, так і емоційно.

— Наприклад, у Шумені він самостійно розвісив панно, тому що я погано почувалася, бо поїхала з високою температурою. Він дорослішає, більше розуміє всі процеси навколо, з ним легко і зручно , — розкриває залаштунки підготовки до виставок майстриня.


З фейсбук сторінки Тетяни Болгарової З фейсбук сторінки Тетяни Болгарової*Тетяна Болгарова дякує організаторам за допомогу, організацію та гостинність:, та і особисто пані
Нагадаємо Novakahovka.city раніше писала про те, як “кам’яні вишиванки” на текстильні панно і  у Болгарії.
Реклама