Податківці Херсонщини представили Громадській раді підсумки туристичного сезону

3 года назад 0

Херсонщина є туристичним краєм, ця галузь активно розвивається. Журналісти телестудії “Український Півdень” поцікавились у головного податківця регіону , яким був цей туристичний сезон для нашої області.

В інтерв’ю Ігор Клим, в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, зазначив:

На сьогодні сфера туризму та відпочинку належить до найбільш потужних та динамічних секторів економіки. У всьому світі ця сфера істотно впливає на розвиток економіки і наша країна не є виключенням. Вона формує вагому складову валового внутрішнього продукту, мобілізує фінансові й виробничі ресурси населення. Спитаєте – до чого тут податкова? У пріоритеті податкової служби – рівність всіх перед законом, чесна податкова конкуренція, захист інтересів легального бізнесу і громадян. Це наші повсякденні завдання, які не обмежуються курортним сезоном. Водночас Херсонська область входить до числа найбільш привабливих місць для відпочинку в Україні з інфраструктурою та індустрією гостинності, що активно розвивається.

З року в рік туристичні принади Херсонщини приваблюють все більше гостей. Відпочити на азовське та чорноморське узбережжя краю їдуть дедалі більше туристів. Для них необхідно створити гідні умови, адже вони є потенційними інвесторами місцевих громад. І тут простежується взаємозв’язок із налагодженням у громадах якісно нового рівня сервісу готельно-ресторанного бізнесу, розширенням спектру індустрії розваг, розбудови інфраструктури та надходженнями до бюджету. Тож важливо створити рівні конкурентні умови для розвитку легального сектору економіки, який вчасно та в повному обсязі сплачує до бюджету податки, створює нові робочі місця, і саме цим сприяє розбудові територіальних громад.

Нашим першочерговим завданням було і є налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання та громадянами таким чином, щоб місцеві бюджети отримали від курортного сезону – 2021 максимальні надходження у вигляді податкових платежів. Готуватись до «Курорту» ми почали ще взимку. Спочатку проводили роз’яснювальну роботу, потім до цього додалася інвентаризація об’єктів нерухомого майна, обстеження щодо легальності праці й підприємницької діяльності.

І наостанок проводилися контрольно-перевірочні заходи. Цьогоріч через несприятливі погодні умови (прохолодний і дощовий червень), побоювання щодо карантинних обмежень, природні негаразди (нашестя комарів, комах, медуз) та інші причини початок сезону відпочинку затримався. Та попри це, весь комплекс податкових заходів приніс позитивні результати”.