Поліція документує наслідки чергових російських атак Херсонщини, в результаті яких шість людей поранено

3 недели назад 0

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – артилерією, мінометами, танками, БпЛА, авіацією – атакують деокуповані населені пункти Херсонського, Бериславського та Каховського районів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Минулої доби удари були нанесені по Херсону, Садовому, Антонівці, Придніпровському, Новотягинці, Білозерці, Благовіщенському, Комишанах, Бериславу, Михайлівці, Червоному Маяку та Веселому.

В результаті обстрілів пошкоджено 41 об’єкт: 15 приватних будинків, адміністративну будівлю, школу, пекарню, три автомобілі та 20 господарчих споруд.Ввечері через удар російського дрона по Садовому на власному подвір’ї постраждав 50-річний чоловік, він отримав вибухову та черепно-мозкові травми, контузію й уламкові поранення. Також по селу ворог бив із танка та міномета.

Армія рф завдала авіаційних ударів п’ятьма керованими бомбами по Новотягинці та Веселому, на щастя, обійшлося без постраждалих.Під артилерійським вогнем російських окупантів перебували Благовіщенське, Садове й Комишани, пошкоджень зазнали вісім приватних будинків.

По Білозерці військові рф вдарили дроном типу «FPV» та скинули боєприпаси із БпЛА. Внаслідок вибухів пошкоджено адміністративну будівлю та приватний будинок.

У Червоному Маяку через атаку безпілотника пошкоджено житловий будинок.

У Бериславі через скидання вибухівки з дрона виникла пожежа та пошкоджено 20 господарчих споруд.

Російські війська скинули два боєприпаси з дрона і на Михайлівку, вибухами пошкоджено школу і пекарню.

Внаслідок скидання вибухівки з БпЛА на автомобіль у передмісті Херсона – Антонівці, зазнав поранень 21-річний чоловік. У нього діагностували вибухову й відкриту черепно-мозкову травми, його стан вкрай тяжкий. Транспортний засіб отримав механічні пошкодження.

Після 17:00 через удар російського дрона у селищі постраждав 44-річний чоловік, у нього вибухова травма й уламкове поранення руки.

Антонівка потерпала і від артилерійських ударів противника, пошкоджень зазнали два приватні будинки.

У Дніпровському районі міста під удар російського дрона потрапила 68-річна жінка, у неї уламкове поранення стегна. Також зазнав пошкоджень цивільний автомобіль.

Зранку армія рф із дрона атакувала АЗС у мікрорайоні «Таврійський». Під удар потрапили двоє людей: поранень голови, спини, живота та стегна зазнав 24-річний чоловік, у 53-річного працівника АЗС діагностували вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення тулуба й ноги. На території заправки пошкоджено цивільний автомобіль.У Корабельному районі артилерійським вогнем пошкоджено три приватні будинки.

На місцях російських атак працювали усі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 197 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 8 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.