Поліція фіксує наслідки масованого обстрілу Херсона

7 месяцев назад 0

На Херсонщині внаслідок масованого російського обстрілу загинули три людини, є поранені, поліція фіксує наслідки.
російська армія посилила обстріли правобережжя Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Під вогнем противника вкотре опинилися населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

По Тягинці ворог завдав авіаудари керованими бомбами, внаслідок вибухів пошкоджено приватні будинки та територію агрофірми.
Також під ударами з повітря перебували Одрадокам’янка, Ольгівка та Миколаївка, там зафіксовано пошкодження житлових будинків і складських приміщень.

Цієї ночі вибухи лунали і в Кізомисі, місцеві жителі помітили над селом запалювальні снаряди, які росіяни випустили по житлових кварталах. В зоні ураження опинилися приватні будинки, деякі з них вигоріли вщент.
У Бериславі окупанти скинули боєприпас з дрона на службовий автомобіль поліції, автівка зазнала механічних пошкоджень, працівники не постраждали.

Збройної атаки зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури Херсона.
Починаючи з 03-ї години ночі і упродовж кількох годин військові рф здійснили комбіновану атаку з використанням реактивних систем залпового вогню та самохідної артилерійської установки по мікрорайону Житлоселище. Під потужними ударами опинилися гуртожиток з людьми, навчальний заклад, багатоквартирні будинки, магазини і кафе. Після кожної хвилі влучань на об’єктах виникали пожежі. Внаслідок потрапляння снаряду у квартиру багатоповерхівки загинула літня жінка. У гуртожитку загинули чоловіки віком 29 та 55 років, також поранення отримали 4 людини: 49-річний чоловік і жінки віком 57, 60 та 81 рік. З пошкоджених обстрілами будинків поліцейські спільно з рятувальниками евакуювали 28 мешканців. На місцях працівники «швидкої» надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 278 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.