Поліція Херсонщини документує наслідки чергових російських атак на цивільну інфраструктуру

1 месяц назад 0

Російська армія продовжує тероризувати правобережжя Херсонщини, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, обласний центр і передмістя вогнем із важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків та БпЛА. Удари були нанесені по об’єктах житлової інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак постраждали Херсон, Понятівка, Садове, Токарівка, Микільське та Львове. В результаті обстрілів пошкоджено багатоповерхові будинки та автомобіль.

Зранку військові рф атакували безпілотником Микільське. Внаслідок вибуху скинутого боєприпасу пошкоджено автомобіль.

У Бериславському районі троє місцевих жителів розбирали знайдений дрон із боєприпасом, БпЛА здетонував. В результаті вибуху усі троє отримали тяжкі поранення й померли дорогою до лікарні. Загиблим було 45, 55 та 67 років.
Поліція вкотре закликає громадян уникати зон колишніх бойових дій, не відвідувати ліси й поля на територіях, що перебували в окупації.

Ні в якому разі не можна збирати і приносити додому незнайомі предмети. У жодному разі не можна проводити будь-які маніпуляції з вибухонебезпечними знахідками. Про усі підозрілі предмети варто одразу повідомляти на лінії «101» або «102».

Протягом доби російська армія з артилерії атакувала житлові квартали Херсона. У Шуменському мікрорайоні внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено 2 багатоповерхові будинки. Жителі, на щастя, не постраждали.

Цілодобово на місцях російських обстрілів працювали всі екстрені служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 244 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.