Поліція Херсонщини документує наслідки чергової російської атаки

2 недели назад 0

Поліція фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення Херсонщини. російські війська вкотре обстріляли з артилерії, танків, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогнем противника перебували Херсон, Антонівка, Іванівка, Кизомис, Благовіщенське, Дніпровське, Токарівка, Станіслав, Інженерне, Садове, Приозерне, Берислав, Червоний Маяк, Шляхове, Новоолександрівка та Республіканець.

Через дії російської армії на правобережжі пошкоджено 14 приватних та два багатоквартирні будинки, три автомобілі, газопровід та офісне приміщення.


У Білогірці під час розмінування території через детонацію боєприпаса отримали поранення двоє працівників поліції з Житомирської області.
З мінно-вибуховими травмами, осколковими пораненнями та акуботравмами їх доправили до лікарні. Стан правоохоронців, стабільний, загрози їх життю немає.

До поліції надійшло повідомлення з лікарні про те, що на світанку у відділенні політравми померла 80-річна жінка, яка 5 травня отримала тяжкі травми під час ворожого обстрілу Зміївки.

У Благовіщенському в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено чотири приватні та два багатоквартирні будинки, газопровід й автомобіль.

Артилерійським вогнем окупанти накрили Приозерне, там пошкоджено три приватні будинки.

У Новоолександрівці артилерійські снаряди пошкодили два приватні будинки.

Берислав ворог цілодобово атакував ударними безпілотниками. Внаслідок вибухів вкотре пошкоджено адміністративну будівлю, на другому поверсі якої виникла пожежа.

Через удар із ворожого дрона у Шляховому пошкоджено цивільний автомобіль.

У Червоному Маяку авіаційним ударом противника вкотре пошкоджено будівлю навчального закладу.

У Херсоні під ворожим артилерійським обстрілом перебували всі райони міста. В обласному центрі пошкоджено приватні будинки, офісне приміщення та автомобіль.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 234 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.