Поліція Херсонщини наголошує на дотриманні карантинних обмежень

2 года назад 0

На сьогоднішній день показники захворюваності на COVID-19 залишаються на високому рівні, тож Херсонщина залишається у «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки. Щоб зменшити поширення вірусу, поліція закликає мешканців області неухильно дотримуватися карантинних обмежень – використовувати маску під час відвідування місць масового скупчення та зберігати соціальну дистанцію.
Звертаємо увагу на те, що на території області щоденно працюють рейдові групи з числа поліцейських та Держпродспоживслужби, які перевіряють дотримання наявних карантинних обмежень громадянами та суб’єктами господарювання.
Як повідомив заступник начальника поліції Херсонщини Денис Захарченко, з 14 по 20 лютого поліцейські перевірили майже 5700 суб’єктів господарювання, які працюють у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, торговельно-розважальні центри, готелі, заклади культури й освіти, фітнес-центри та інші об’єкти. За фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 57 адміністративних протоколів за ст.44-3 КУпАП, з яких 17 – за перебування у закладах без COVID-сертифікатів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.
Також поліцейські перевіряють достовірність сертифікатів. За минулий тиждень здійснено близько 1900 перевірок таких документів. Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Відповідно до ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. У свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.
Поліція Херсонщини звертається до громадян. Пам’ятайте! Здоров’я всіх залежить від дисциплінованості і правосвідомості кожного. Вакцинуйтесь, неухильно дотримуйтеся всіх карантинних обмежень. При перших проявах хвороби залишайтеся вдома, звертайтеся до свого сімейного лікаря та виконуйте всі його рекомендації. Будьте відповідальними та свідомими у своїх діях. Бережіть себе та близьких!
Відділ комунікації поліції Херсонської області