Поліція задокументувала 17 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення Херсонщини

3 недели назад 0

Російські окупаційні війська вкотре атакували звільнені населені пункти правобережної Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, БпЛА та авіації.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Дніпровське, Кизомис, Садове, Янтарне, Ромашкове, Понятівка, Берислав, Михайлівка, Червоний Маяк, Монастирське та Новоолександрівка.

В результаті обстрілів пошкоджень зазнали 7 приватних будинків, стільникова вежа, пункт незламності, магазин та автомобіль.

З авіації противник наніс удари керованими бомбами по Бериславу. Внаслідок потужних вибухів там значно пошкоджено приміщення магазину та зруйновано приватний будинок.

Військові рф здійснили атаку дроном-камікадзе типу «FPV» по Новоолександрівській громаді, поціливши у стільникову вежу та пункт незламності. Вибух спричинив пожежу, яку загасили вогнеборці.

Вночі противник наносив удари по Херсону з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Після серії потужних вибухів у деяких районах міста почалися перебої з електропостачанням. На щастя, постраждалих серед мирного населення немає.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.
За минулу добу поліція відреагувала на 258 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.