Поліція зафіксувала 10 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення Херсонщини

7 месяцев назад 0

Ворог продовжує обстріли мирного населення Бериславського та Херсонського районів, Херсона і передмість із реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Агресор понівечив інфраструктуру та житлові будинки.

Повідомляє пресслужба Херсонської поліції.

Під авіаційним вогнем російської армії перебувала Бургунка, вибухами керованих бомб пошкоджено 24 будинки та поранено 68-річного місцевого жителя, який порався по господарству на подвір’ї.

У полі біля Трифонівки 42-річний водій трактора наїхав на невідомий вибуховий предмет, який здетонував. Внаслідок вибуху чоловік отримав мінно-вибухову травму та вогнепальне поранення спини, у трактора наявні механічні пошкодження.

Поліція закликає громадян бути максимально обережними і завжди пам'ятати про високу мінну небезпеку. Не пересувайтеся невідомими або не перевіреними ґрунтовими дорогами, не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети, не відвідуйте ліси, поля, узбережжя річок, особливо ті ділянки, де тривали бої або де були позиції ворожих військ. Звертайте увагу на попереджувальні знаки.
Херсон окупанти обстрілювали цілодобово, ворог підло цілився по житлових кварталах, там пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, об’єкти життєзабезпечення міста.

Ввечері військові рф відкрили артилерійський вогонь по Корабельному району, на вулиці снарядами вбило трьох жінок віком 43, 71 та 78 років. Також у тому районі пошкоджено приватні будинки.

Під час артобстрілу Антонівки поблизу аптеки уламкові поранення отримали 43-річний чоловік та дві жінки віком 47 і 66 років, сталися загоряння будинків, пошкоджено вантажні та легкові автомобілі.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, ДСНС та швидкої допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 403 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.