Поліція зафіксувала 20 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення правобережжя Херсонщини

8 месяцев назад 0

Російські війська продовжують свої підступні атаки, завдаючи удари по громадам Бериславського та Херсонського районів. По населеним пунктам ворог гатив із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА, намагаючись знищити об’єкти інфраструктури.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Під авіаційним ударом противника перебувала Миколаївка, внаслідок вибухів керованих бомб знищено 2 будинки, поранено 30-річного місцевого жителя, якого привалило уламками, а також пошкоджено автомобіль «швидкої», фельдшер та водій не постраждали. А напередодні цей населений пункт росіяни обстріляли з артилерії, один зі снарядів влучив у приватний будинок, внаслідок чого смертельні травми отримав 44-річний чоловік.

З реактивних систем залпового вогню ворог обстріляв Кізомис, загинула 61-річна жінка, поранено 71-річного чоловіка та 49-річну жінку.

У Бериславі російські військові скинули боєприпас з дрону на місце скупчення людей, які перебували біля магазину. Внаслідок вибуху поранено чотирьох місцевих жителів: чоловіків віком 66, 74, 75 років та 68-річну жінку. У всіх уламкові поранення, їх життю нічого не загрожує.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові регулярно обстрілюють Херсон, який перебуває у межах досяжності їхніх безпілотників, мінометів, артилерії та РСЗВ. Зокрема, мікрорайон Корабел, центр міста та прибережні райони зазнають ударів регулярно. Минулої доби внаслідок обстрілу території гаражного кооперативу поранено 66-річного чоловіка, у нього черепно-мозкова травма, уламкові поранення голови, грудної клітини та часткова ампутація кінцівки, його стан важкий.

На місцях подій працювали поліція, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, фіксували наслідки атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 275 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 20 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.