Польща активно працевлаштовує українських медсестер

2 года назад 0

Західнопоморське воєводство активно працевлаштовує на роботу нових працівників медичного профілю.
screen YTscreen YTУ цих лікарнях існує велика нестача медсестер ві медичного персоналу загалом.
Третя частина тих, хто зараз працює згодом підуть на пенсію, середній вік медсестер там становить 54 роки, а акушерів — 52 роки. Ці цифри є невтішними, бо працювати комусь потрібно, так чи інакше.Показник медсестер, які працюють у віці від 51-60 років становить найнижчий показник в Польщі.Західнопоморське воєводство є одним із тих, де працює найменше медсестер — 10 тисяч, а 3 тисячі згодом підуть на пенсію.
З цього приводу існують робочі місця, які варто кимось заповняти.Томаш Овсік-Козлоський, прессекретар медичного закладу в Щецині зазначив, що з початку повномасштабної війни в Україні, число медсестер з України зросло і вони перекривають нестачу кадрів в Польщі.
«Це особи, які працювали медсестрами в Україні. Зараз ми працевлаштували їх як осіб, що надають сестринську допомогу, щоб вони мали час розв’язати формальні питання — отримати умовне право на заняття професією. Коли вони отримають такий дозвіл, то їх трудовий договір буде змінений. Вони будуть працевлаштовані як медсестри» , — додав Томаш Овсік-Козловський.