Помінялись місцями: Олешківський виконком купує авто, закупівлю якого скасувала Олешківська МВА

9 месяцев назад 0

Нещодавно журнал істи  закупівлю автомобіля Renault Duster без тендеру на 846 900 грн, але згодом закупівлю скасували попри навіть укладену угоду. Наразі Renault Duster закуповує… Виконавчий комітет Олешківської міської ради.

Офіційна причина скасування закупівлі — скорочення обсягу видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт чи послуг. Але кошти віднайшлись у Виконавчому комітеті Олешківської міської ради: 9 серпня там  одного автомобілю Renault Duster або еквіваленту. Майже все — як у закупівлі Олешківської ВЦА, тільки трошки менша сума: 839 400 грн. Попередню закупівлю оголосили на 851 200 грн, переможець запропонував 846 900 грн.

Нагадаємо, що в попередній закупівлі переможицею стала компанія  «М-Моторс»,  одним із засновників якої є  Вадим Меріков —  екс-очільник Миколаївської ОДА. Його брат  Артур Меріков  очолював УМВС України в Херсонській області з вересня 2014 року, а згодом і Головне управління нацполіції на Херсонщині. Його заступником, а згодом і наступником був  Олександр Прокудін —  нинішній Голова Херсонської ОВА, який очолював херсонську нацполіцію до 12 лютого 2023 року. Ця компанія вже фігурувала в розслідуваннях колег — ми про це писали раніше. Також у компанії є замовлення на автомобілі в одному з херсонських управлінь.

Пікантність ситуації полягає в тому, що і ту, і іншу структуру — Виконавчий комітет Олешківської міської ради та Олешківську МВА очолює одна і та сама людина —  Тетяна Гасаненко. Автор:  youcontrol.com.ua  Автор:  youcontrol.com.ua Втім, незалежно від того, хто очолює орган місцевого самоврядування, мешканці Олешок в місцевих чатах і соцмережах дуже обурюються подібним закупівлям: їх вважають недоцільними зараз, пишуть наші колеги з видання . Містяни порадили витратити ці кошти на закупівлю дронів та допомогу ЗСУ.  Євген Рищук,  якого обрали міським головою, публічно прокоментував закупівлю позашляховика. За його словами, автомобіль знадобиться після деокупації міста для виїздів комісії задля фіксації збитків від російської агресії. Втім офіційно на підставі  Верховної ради України № 2898-ІХ від 06.02.20223 його повноваження здійснює сама Тетяна Гасаненко.