Понад 400 пособників окупантів виявлено на Херсонщині

3 месяца назад 0

Незмінний пріоритет роботи прокуратури сьогодні – це документування й розслідування міжнародних злочинів російської федерації. Та в цьому контексті — допомога і відновлення справедливості для тих, хто постраждав від дій держави-терориста.

Про це під час оперативної наради за підсумками роботи у 2023 році в Херсонській обласній прокуратурі  керівник відомства   Сергій Гриценко .

"Минулого року завдяки належному здійсненню прокурорами процесуального керівництва за результатами розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку повідомлено про підозру 66 особам, щодо 58 обвинувальні акти скеровано до суду. У трьох кримінальних провадженнях щодо чотирьох осіб винесено обвинувальні вироки",  — такі цифри навів Гриценко.

Він зазначив, що триває спільна з іншими правоохоронними органами робота, спрямована на викриття зрадників, колаборантів, пособників ворога та притягнення їх до відповідальності.

"Прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 1554 кримінальних провадженнях указаної категорії. За результатами розслідування 421 особі повідомлено про підозру. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 414 осіб. Судами першої інстанції ухвалено 75 обвинувальних вироків стосовно 75 осіб, 2 з них призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі", — наголосив керівник прокуратури.

Раніше повідомлялось про те, що торік за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розслідувалося 1823 кримінальних правопорушень щодо злочинів проти основ національної безпеки України.

Також йшлося про те, що На Херсонщині минулого року вжито заходів щодо встановлення військовослужбовців рф та підконтрольних ним незаконних збройних формувань, які причетні до скоєння умисних вбивств цивільного населення. За результатами розслідування направлено до суду три обвинувальні акти стосовно чотирьох осіб.