Понад 600 учасників з 15 країн світу: на Арабатській Стрілці стартував І Міжнародний інвестиційний форум

3 года назад 0

Сьогодні, 10 червня 2021 року, у с. Стрілковому на Арабатській Стрілці стартував І Міжнародний інвестиційний форум “Південна стратегія розвитку”. Захід проходить під патронатом Президента України Володимира Зеленського та голів п’яти обласних державних адміністрацій. 

Інвестиційний форум складатиметься з 2-х пленарних засідань та 12-ти секцій, на які завітали 168 голів громад, понад 400 гостей та волонтерів, 30 професійних спікерів, представників 5 Міністерств. Свої вітання учасникам форуму надіслав і голова ВРУ Дмитро Разумков. 

Як зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир , тема кожної із секцій обов’язково стане основою для розвитку не лише півдня, а й всієї України, адже на різних локаціях відбуватимуться презентації важливих проєктів:

«Подібних інвестиційних форумів на Херсонщині має бути більше, адже наша область має великі можливості та потенціал.  «Південна cтpатегія pозвитку» має на меті не лише pеалізувати різноманітні пpоєкти, але і зміцнити позицію pегіону у кожній сфері. Переконаний, вже зовсім скоро  від форуму ми отримаємо перші результати, адже серед його учасників  багато  міжнародних інвесторів».

Розпочався захід із обговорень розвитку інфраструктурних об’єктів півдня країни. Учасники форуму наголосили, інфраструктура, перш за все,  об’єднує країну. Як приклад, нещодавно, вперше в історії України, очільники трьох областей прийняли спільний план трансадміністративного співробітництва для спільного вирішення проблем, які об’єднують кожен регіон Півдня України.

«Кожен південний регіон об’єднує багато чого спільного. Тож, ми повинні всіляко посилювати свої позиції у різних галуззях: АПК, туризму, транспортній сфері і, насамперед, безпековому питанні», – підкреслив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олег Муратов .

Пленарна секція першого дня форуму має назву “Випереджальна стратегія розвитку Півдня України від Маріуполя до Ізмаїлу”. А вже завтра, 11 червня, обговорять “Економічну безпеку та міжнародну співпрацю у Причорномор’ї та Приазов’ї”.

Міжнародний інвестиційний форум ініційовано ГО “Південна стратегія розвитку” та проводиться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).