Поради херсонцям: прогулянка з собакою в реаліях війни

2 года назад 0

Ось уже понад місяць українці живуть у новій реальності, де навіть буденні справи можуть становити небезпеку для життя. 

Наразі навіть в областях, де не ведуться активні бойові дії, є загроза мін, розтяжок та інших вибухових засобів. Проте не варто забувати про відпочинок, щоб відновити свої сили та сили свого домашнього улюбленця для подальшої боротьби.

Тому Uanimals зібрали для вас декілька порад, щоб зробити вашу прогулянку більш безпечною:

  • Ходіть знайомими та перевіреними шляхами. За можливості, обирайте асфальтовані дороги в парках, де дозволено бути відвідувачам, або ті місця, де добре видно шлях. Категорично не можна наразі прогулюватись пляжами.
  • Уникайте прогулянок лісами та посадками, полями тощо. В таких місцях велика вірогідність наштовхнутись на міни, які можуть бути приховані листям, хмизом тощо.
  • Будьте уважними до того, що ваш улюбленець обнюхує чи підбирає з землі. Вибухові пристрої можуть бути замаскованими під повсякденні предмети. Уникайте контакту з іграшками, мобільними телефонами, пакунками та іншими речами, якщо бачите їх на вулиці. В разі виявлення підозрілого предмету варто звернутися в поліцію.
  • Уникайте контакту з речами дивної форми. Наприклад, протипіхотні міни-метелики мають незвичну форму, часто привабливий колір та виготовлені з пластику, тому можуть привернути увагу вашого собаки. У жодному разі не дозволяйте йому наближатися до них та негайно повідомте про таку знахідку в правоохоронні органи. Таким чином ви можете врятувати життя тому, хто може не помітити небезпеки.   

Пресслужба Херсонської міської ради