Поради жителям Херсонщини, як обрати якісні новорічні набори солодощів

2 года назад 0

Наближаються новорічні свята, в цей період майже кожен шукає новорічний набір солодощів для дітей.
Саме тому, спеціалісти Держпродспоживслужби в Херсонській області роз’яснюють, як правильно обрати набір солодощів для дітей.
Потрібно визначитись, в якій упаковці будуть солодощі. Сьогодні на ринку ми можемо побачити упаковки з дерева, металу, картону чи текстилю.
Взявши товар в руки, потрібно його уважно оглянути. Не слід брати солодощі в м’ятому або в пошкодженому наборі, щоб не засмутити дитину. Адже упаковку з металу (відерця, скриньки) можна залишити навіть після того, як закінчаться цукерки та надалі використовувати. Наприклад, зберігати ґудзики, пензлики, прикраси та інше.
Обравши той чи інший подарунок солодощів слід обов’язково звернути увагу на маркування. Воно повинно бути державною мовою та містити таку інформацію:

  • назву харчового продукту;
  • перелік інгредієнтів;
  • перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість. Зазначимо, алергени виділяються (шрифтом, кольоровим фоном, стилем тощо) серед решти інгредієнтів;
  • кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
  • мінімальний термін придатності або дата “вжити до”;
  • будь-які особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби);
  • найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт;
  • для імпортованих харчових продуктів, найменування та місцезнаходження імпортера.

Цукерки, в яких закінчився строк придатності, можуть бути небезпечними та зіпсувати свято. Якщо в маркуванні відсутні ті чи інші дані краще залишити товар на полиці та знайти інший безпечний продукт.
Якщо ви не знайшли готового набору солодощів не засмучуйтесь, адже подарунок можна оформити самостійно. Замість цукерок придбати більш легкі та корисні продукти, такі як сухофрукти, пастила, імбирне печиво, горіхи, фрукти та покласти в зручний для вас пакунок. Але слід обов’язкового попередньо ознайомитись з інформацію про кожен харчовий продукт, який ви вирішите придбати. Смаколики, в першу чергу, мають бути безпечним для споживання.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області