Повідомлено про підозру екскерівнику херсонського медзакладу

2 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури екскерівнику одного з медичних центрів Херсона заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний у червні 2022 року пішов на співпрацю із ворогом та очолив «ГБУ здравоохранения Херсонской области «Фтизиопульмонологический медицинский центр». Захоплений окупантами заклад чоловік сам перереєстрував у відповідних органах рф.
 
Чоловік здійснював загальне керівництво закладом, організовував роботу відповідно до протоколів рф. Всі розрахунки та виплату заробітної плати співробітникам перевів у рублі. В листопаді 2022 року забезпечив вивезення захопленого майна медичного центру на тимчасово непідконтрольне лівобережжя.
 
Після так званої «евакуації» на лівий берег Дніпра, окупанти призначили підозрюваного на посаду «керівника» «ГБУЗ Херсонской области «Каланчакская центральная районная больница».
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.