Повідомлено про підозру ексзаступнику начальника Херсонського підрозділу охорони регіональної філії «Одеської залізниці»

2 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2  ст. 111 КК України). 
 
Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 52-річний колишній перший заступник начальника одного з підрозділів охорони регіональної філії «Одеської залізниці» під час окупації перейшов на бік ворога. У липні 2022 року чоловік погодився обійняти посаду так званого «начальника Херсонского отряда военизированной охраны», який діяв у складі незаконного «ГУП «Херсонская железная дорога».
 
На цій посаді підозрюваний організовував роботу підрозділу, агітував приходити на службу та підбирав особовий склад з числа місцевих жителів, адаптував відомчі інструкції відповідно до російського законодавства. А також створив комісію, яка брала на баланс захоплене майно та транспорт «Херсонського загону воєнізованої охорони» регіональної філії «Одеської залізниці».
  
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташоване у місті Мелітополі.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.