Позивний “Херсон”: артилерист-десантник служить у 148 окремій артилерійській бригаді ДШВ і мріє звільнити Херсонщину

2 недели назад 0

Артилерист-десантник, який має позивний "Херсон", служить у 148 окремій артилерійській бригаді ДШВ та мріє звільнити південь України.

Про це на сторінці у Facebook повідомила  148-ма окрема артилерійська бригада .

24 лютого 2022 року він зустрів у рідному Херсоні, пригадує чоловік. Говорить, збирався піти на роботу вранці.

“Стояв на балконі та пив каву. Мені зателефонували з роботи й сказали, що Нову Каховку обстріляли. Я підіймаю голову і бачу, як горить Херсонський аеропорт. Почалася війна, а в мене на руках чотирирічна дитина. У місті була метушня, бої за Антонівський міст, працювала авіація. Техніка російська їздила, дитина боялась. Але потім донька єдина спала, коли велися бойові дії. Дізнався також, що далекий родич зник. Росіяни його забрали та сильно побили" , — каже боєць.

В окупованому на той час Херсоні військовий пробув майже пів року.

"Я до останнього не хотів з дому їхати. Більшість сусідів чекало повернення України та сприймало росіян, як ворогів", — говорить він.

За словами військового, подолав 30 російських блокпостів та заплатив чималу суму, щоб врятуватися разом з родиною з окупації. Дружина і донька чоловіка живуть у його матері. Сам "Херсон", отримавши повістку, вступив до лав Збройних сил України. Говорить, стріляти з гармати навчився за два тижні. Зараз працює з М777.

“Коли російську гармату розбиваєш, прилітає майже відразу "отвєтка". Але ми стріляємо у відповідь. Бувало, що 60 снарядів за день вистрілювали. Мій розрахунок на позитиві, бо ми на своїй землі. Працюємо ", — каже чоловік.

У свою першу відпустку “Херсон” повів дочку у перший клас.

"Хочу перемоги й додому, повернутися в Херсон. Спочатку візьму участь у звільненні Донеччини, а потім мрію звільнити наш південь" , — розповів боєць 148 окремої артилерійської бригади ДШВ Збройних сил України на позивний "Херсон".
 
​Раніше керівник ОВА повідомив, що армія РФ протягом доби обстріляла 19 населених пунктів Херсонської області. Пошкоджені Пункт незламності, стільникова вежа, навчальний заклад, 10 приватних будинків та автомобілі.​