Працівники Червоного Хреста навчають херсонців, як діяти час виявлення вибухонебезпечних предметів

9 месяцев назад 0

У Херсоні працівники Червоного Хреста України інформують людей щодо безпекової поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. На одному з таких занять побували кореспонденти  .

Під звуки сирени працівник обласної організації Червоного Хреста України  Сергій Шаганян розповідає мешканцям одного із херсонських будинків про види вибухонебезпечних предметів, які лишаються після обстрілів російських військових та як діяти, якщо знайшли подібне.

"Основний алгоритм дій є, тобто, протоколи для цивільних, якщо щось підозріле побачили, відразу треба телефонувати 101. Бо рятувальники знають, де і що вибухнуло, тому негайно треба телефонувати до ДСНС", — говорить Сергій. Херсон. Представник Червоного Хреста Сергій Шаганян розповідає людям, як діяти, коли знайшли вибухонебезпечний предмет, 10 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
На лекцію прийшла  Любов Володимирівна.  Каже, корисно було все дізнатись. Бо люди вдома перебувають, а коли виходять, то треба знати які предмети не можна підбирати. Херсон. Одна з листівок про вибухонебзпечні предмети, які роздали людям, 10 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Місцевий житель  Віктор Кушнір , каже, такі знання необхідні кожному херсонцю.

"Були такі випадки, коли на загальну кузню до нас прилетів снаряд, який не розірвався і в перші хвилини ми не знали, що робити. Ми до нього не підходили, викликали служби які цим займаються й сиділи на вулиці, чекали коли винесуть цей снаряд", — говорить Віктор.
Керівник ОСББ "Колорит"  Сергій Луцький розповідає, такий захід провели у п’яти будинках. Інформація корисна, адже місто постійно обстрілюють російські військові.

"Я особисто з чоловіком, який косить газони, знаходив пелюстку на Поповича, коли обкошували поблизу будинку. Цю пелюстку після того, як викликали спецслужби, вони вивезли. Були пошкодження від "Града", міномету, тож люди знають який цей жах", каже керівник ОСББ. Херсон. Місцеві жителі прийшли на навчання від Червоного Хреста, 10 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Провести подібні заходи планують і для мешканців інших будинків, говорить Сергій Луцький.
 
​Раніше ОВА повідомила, що 2 липня у селі Посад-Покровське Херсонської області на російській міні підірвався тракторист, коли виконував польові роботи. 48-річний чоловік отримав контузію, поранення обличчя, грудної клітини та рук.

Також поблизу села Чкалове Великоолександрівської громади Бериславського району на російській міні підірвався комбайн.​