«Правило «двох стін», в коридорі на стільці»: херсонці розповіли, як ховаються від постійних обстрілів РФ

8 месяцев назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати звільнені населені пункти правобережжя Херсонської області. Під обстрілами РФ постійно перебуває Херсонська та Бериславська громади.

За даними МВА минулої доби російська армія випустила 92 снаряди. Обласний центр атакували з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Влучання були у середмісті та Корабельному і Дніпровському районах.

Як говорять місцеві жителі, до вибухів вже звикли та попри небезпеку, виїжджати не планують. Ховаються від обстрілів переважно у своїх оселях, застосовують правило "двох стін".

Херсонець  Олександр каже, що поблизу його будинку укриття немає, тож знаходиться вдома. Так само в коридорі ховається від обстрілів і місцева жителька  Лариса Онуфрієва .

За словами херсонки  Наталії , вони теж під час атаки РФ сидять у квартирах, адже поруч немає сховищ.

" Підвали не обладнані. Біля нас сховище будується місяців три, якщо не більше. Тут взагалі немає де ховатися, крім своїх осель, користуємось правилом "двох стін". І чекаєм о", – говорить жінка. Розбиті вікна у багатоповерхівці внаслідок обстрілу РФ, Херсон, 4 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Протягом доби 3 вересня 2023 року снаряди пошкодили багатоквартирні та приватні будинки. Під обстрілами був також міський парк, будівля навчального закладу та комунальне підприємство. Ще одне – пошкоджене в селі Микільське. Окрім цього влучання були у Садовому, Придніпровському, Сонячному.

Вночі російські військові вдарили з авіації по селищу Молодіжне, розказав керівник пресофісу Херсонської ОВА  Олександр Толоконніков . За даними ОВА за минулу добу шість людей постраждали внаслідок російської агресії. Один чоловік загинув в Білозерці, поранені були його донька та жінка.

"У селищі Сонячне – під обстріл потрапив 11 річний хлопець. Дитину привезли до лікарні і діагностували поранення стегна. Лікарі провели операцію, життю хлопця нічого не загрожує", 
– сказав Толоконніков. Розбите вікно в будинку внаслідок обстрілу РФ, Херсон, 4 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Під вогнем РФ перебував і Бериславський район. Російські війська обстрілювали з авіації та артилерії, розповів начальник місцевої військової адміністрації  Володимир Літвінов.

" Під атакою армії РФ опинилася Тягинська громада. Росіяни завдали авіаційного удару в селах Одрадокамʼянка та Ольгівка. Там пошкоджені будинки та господарчі споруди. Бургунка перебувала під артилерійським обстрілом. Пошкоджень зазнала одна з адміністративних будівель. За вихідні у Бериславському районі загинула одна людина, ще двоє були поранені ", – повідомив Літвінов.