Представники Херсонської МВА долучились до програми з обміну досвідом щодо відновлення громад

3 месяца назад 0

Українська делегація долучилася до програми “Invitation Program to Japan regarding Project for Emergency Recovery and Reconstruction” у Токіо (Японія).

Про це повідомила пресслужба ХМВА.

Захід проходить у рамках співпраці з Проєктом екстреного відновлення та реконструкції, що реалізується

Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

“Ця навчальна програма має на меті обмін досвідом у відновленні та реконструкції після надзвичайних ситуацій. Для Херсонської громади це дуже цінний досвід, бо вже зараз ми маємо вирішувати низку важливих завдань, пов’язаних із післявоєнною відбудовою” , – зазначив Віталій Бєлобров.

Під час програми буде продемонстрована, зокрема, роль центральних та місцевих органів влади державно-приватно-академічного партнерства у проєктах з відновлення та реконструкції після Великого землетрусу в Східній Японії.

Також, за словами заступника Херсонського міського голови, протягом навчальної програми передбачається проведення
низки обговорень планів відродження та розвитку міст, які є бенефіціарами Проєкту екстреного відновлення та реконструкції.

“Також заплановано проведення зустрічей із представниками вищих органів влади Японії: Міністерства закордонних справ, Міністерства навколишнього середовища, Міністерства економіки, торгівлі та промисловості” , – розказав Віталій Бєлобров.