Президент вручив орден жителю Станіславської громади – за боротьбу під час окупації Херсонщини

9 месяцев назад 0

Житель Станіславської громади Олексій Чечин з нагоди Дня Незалежності отримав від Президента України нагороду.

З   нагоди Дня Незалежності на Софійській Площі в Києві відбулися урочистості за участі президента Володимира Зеленського, урядовців, військового командування, очільників релігійних конфесій, дипломатів.

У заході також взяли участь президенти Литви Гітанас Наусєда та Португалії Марсело Ребелу де Соуза, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере та глава Президії Боснії та Герцоговини Желько Комшич.

Президент вручив державні нагороди українським військовим, а також учасникам спротиву. Зокрема, нагороду отримав і Олексій Чечин – фермер, учасник сил спротиву, житель села Широка Балка Станіславської громади Херсонщини. «Міцній людині, від мене. Вітаю з Днем Незалежності, дякую за вашу боротьбу», – з такими словами Володимир Зеленський вручив Олексію орден «За заслуги» ІІІ ступеня.Про партизанську боротьбу 24-річного Олексія Чечина під час окупації правобережної Херсонщини «» розповідала минулого року.

Разом із братом хлопець передавав інформацію про окупантів на бот каналу «Миколаївський Ваньок», за яким стоять військові, що обороняли Миколаївщину.

Окупанти полювали на учасників спротиву – Олексія, його брата та друзів арештовували 8 разів, били та піддавали тортурам. А одного разу росіяни прострелили стопу Олексію…

Після деокупації правобережної Херсонщини додому до сміливих братів-партизанів у Широку Балку особисто приїхав генерал Дмитро Марченко, вручив шеврони й забрав Олексія на лікування. Хлопець пережив 4 операції, поступово нога відновлюється, але попереду – ще тривалий час реабілітації.

До речі, старший брат Олексія, Роман, теж отримав нагороду за підпільну роботу під час окупації – пів року тому генерал Марченко вручив йому медаль «За заслуги».