Прикрасити ялинку іграшками, зробленими власноруч. В центрі «Своє» херсонців вчили виготовляти святкові прикраси

4 месяца назад 0

У херсонському освітньо-тренінговому центрі "Своє" для дорослих влаштували майстерклас. Учасники разом з майстринею виготовляли ялинкові прикраси з фомірану.
"Сьогодні добре, що всі добралися до нас в нашому незламному Херсоні. У нас є така можливість зробити новорічні прикраси для того, щоб трохи поліпшити собі настрій",  — говорить голова громадської організації "Громада UA"  Наталя Шатілова на майстеркласі.

Серед учасниць заходу херсонка  Яна. Після прослуховування інструктажу береться за роботу. У майстеркласі вона бере участь вдруге. Розказує, це допомагає відволікатись. Прийшла разом з донькою, яка також робить ялинкову прикрасу.

"Начебто виходить. Нам подобається. У нас є ялинка з минулого майстеркласу. Маленька така. Ось на неї повішаємо ці іграшки", — говорить жінка. Херсон. Майстриня показує, як робити прикраси. Фото: Суспільне Херсон
Свої ялинкові прикраси учасниці роблять з фомірану. Їх навчає майстриня  Наталя.

Вперше в освітньо-тренінговому просторі "Своє"  Лілія.

"Тут дуже гарна атмосфера. Дітки приходять і можуть спілкуватися. Нам дуже сподобалося. Мабуть, якщо запросять, то ми ще прийдемо", — каже херсонка. Херсон. Прикраса на ялинку власними руками. Фото: Суспільне Херсон
Такі зустрічі, розказує голова громадської організації  Наталя Шатілова , проводять для психосоціальної підтримки херсонців, які живуть під постійними обстрілами.

"Хочемо, щоб люди спілкувалися. Головна мета, щоб це було офлайн. Щоб вони могли вийти зі своїх домівок, спілкуватися в безпечному просторі. У нас сьогодні присутні родини з дітьми і жінки, які проживають в районі Острова. Ми знаємо, що це досить небезпечний район" , — розповіла Наталя.

Зараз в Херсоні працює два простори — освітньо-тренінговий "Своє" і для психоемоційної підтримки "Своєрідне". Творчі зустрічі та майстеркласи проводять щодня.