«Приїхав, щоб допомагати». Як іспанець став волонтером у Херсоні

3 года назад 0

  Іспанський волонтер Маріо Гарсіа Калатаюд 6 років проживає в Україні. 4 грудня чоловік допомагав роздавати обіди безхатченкам та малозабезпеченим на бульварі Мирному у Херсоні. 
 
На бульварі Мирному щотижнева акція – роздача безкоштовних гарячих обідів. Люди знають Маріо: він три роки щоп'ятниці приходить допомагати пастирю Сергію та його дружині Тетяні годувати нужденних. Приносить солодощі, одяг. Чоловік говорить, що возить допомогу і бійцям до зони проведення операції об’єднаних сил:
 
"Я допомагаю дітям у школах-інтернатах. В основному це — зона АТО: Мар’їнка. Красногорівка, Донецьк, Луганськ. Серед них є заклади для дітей із синдромом Дауна. Допомагаю родинам, які перебувають у скрутному становищі, а також сім’ям військових".  Тетяна Височенко — дружина пастиря Сергія Височенка:
 
"Він, як волонтер, до нас приєднався. Приносить яблука або печиво, щоб роздавати разом з нами. І допомагає нам роздавати".

Антоніна Іванівна прийшла на благодійний обід. Вона розповіла, що у неї мала пенсія. Каже, коли вперше тут випадково проходила, дістався тільки чай — так стала сюди приходити.
 
Олег прийшов на благодійний обід. Він живе на вулиці і бігає сюди. Дякує Богу, що допомагають і тут годують.

Родина Маріо в Іспанії. Через пандемію не може з ними бачитись, спілкується телефоном. Гуманітарну допомогу для України отримує не тільки зі своєї батьківщини, — говорить волонтер:
 
"Мені відправляють багато речей з Німеччини, Ірландії, Канади, Португалії, Іспанії і Токіо. Я особисто отримую посилки, сортую і контролюю, щоб все було відправлено туди, куди потрібно. Зараз отримав дуже багато речей для шпиталів. Є одяг, дитячі коляски та ліжечка. Тож, хто потребує допомоги, звертайтеся до мене у фейсбуці Маріо. Маріо".
 
Приїхав до України, щоб допомагати, — розказує чоловік. І зізнався, що дуже полюбив цю країну.

Суспільне Херсон