Про асфальтовану дорогу тільки мріють у двох селах на Херсонщині

2 года назад 0

Ось уже другий рік відрізані від цивілізації понад півтори тисячі мешканців сіл Шевченко та Новонаталівка на Херсонщині. Раніше з «великою землею» загублені у степу населені пункти з’єднував автобус, який ходив до обласного центру. Та рейс не окупалися, ще й у ямах на тутешній насипній дорозі транспорт міг усі запчастини розгубити. Тож перевізники відмовилися його обслуговувати, і люди залишилися сам на сам із проблемою. А проблема була навіть у тому, аби медичні аналізи здати – адже їх приймають в амбулаторії села Хрестівка (центр тутешньої громади), і туди ще доїхати треба.

Втім, нещодавно у Хрестівській сільради таки відшукали бізнесмена, котрий погодився взяти на себе обслуговування рейсу Шевченко-Новонаталівка-Чаплинка-Херсон принаймні два рази на тиждень. Своїм автобусом він уже виїжджає на інший «екстремальний» маршрут Балтазарівка-Херсон, тож поганою дорогою цього перевізника не злякати. Громада вже звернулася до обласної державної адміністрації із пропозицією погодити відкриття «нового старого» маршруту. А от довести до пуття саму насипну дорогу у селян можливості немає.

— Ми звернулися по державну субвенцію для реконструкції дороги від сіл Шевченко та Новонаталівка до Хрестівки. Та аби покласти асфальт, потрібна дуже значна сума – десь сто мільйонів гривень. Це власні доходи громади за чотири роки! Сподіваємося, кошти виділятимуть поетапно, чи бодай профінансують ремонт існуючої траси. От би попасти з нашим проектом до президентської програми «Велике будівництво», — мріє Хрестівський сільський голова Сергій Хільченко (на знімку). – Тоді гроші враз відшукалися б!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Фото автора.
На знімку: Хрестівський сільський голова Сергій Хільченко.
Новий день