Проблемне житло для дітей-сиріт Херсонщини: чи всі винні понесуть відповідальність?

4 года назад 0

 

Тримаючи руку на пульсі, відповідно теми проблемного пільгового житла для дітей-сиріт Херсонської області, нам стало відомо про паралельне нашому розслідування колег місцевого телеканалу.

Читайте також Хто винен у тому, що діти-сироти Херсонщини залишаються без пільгового житла

Колегами було досконало вивчено історію Олени Клименко та її прийомної доньки, а, отже, не надати інформаційну допомогу було просто неможливо.

Як ми повідомляли раніше і як стало відомо з сюжету херсонського телеканалу, обладміністрацією на чолі з заступником голови Світланою Чепігою, було проведено розслідування, що розставило майже усі крапки над "і" — чиновники "соцзахисту" не встигли розпорядитися коштами вчасно.

 

Отож, відповідальність мав понести начальник Департаменту соцзахисту ХОДА, який, начебто, у результаті розслідування звільнився.

Та цікавим є дещо інше: за даними надійного джерела в ХОДА, той начальник Департаменту і так мав звільнитися, незалежно від того, було б розслідування чи ні, існувала б причина розслідування чи ні.

Крім того, справедливо було б почути, чи понесе відповідальність за відсутність додаткових ресурсів на придбання пільгового житла для дітей-сиріт начальник служби у справах дітей в області пані Міхєєва Олена Володимирівна. Вона стверджувала, що не має ніякого відношення до цього питання, але відповідно до нашого власного розслідування, та посилаючись на відповідь Мінсоцполітики (див. нижче), зрозуміло, Олена Володимирівна і підпорядкована їй служба мають безпосереднє відношення до вищезгадуваного.

 

 

До речі, за попередніми даними, добре поінформоване джерело з ОДА повідомило нам, що певні кадрові зміни відбулися і у керівництві служби у справах дітей Херсонської області. Можливо, однією з причин є саме ця ситуація. Отож, чекатимемо на офіційне підтвердження від обладміністрації. 

Припустимо, що, все ж таки, розслідування обладміністрації було ретельним та плідним, якщо тепер ми бачимо кадрові зміни. Та тільки прикро за тих дітей-сиріт та осіб з їх числа в Херсонській області, які через непрофесійність та недбалість чиновників ВЖЕ втратили можливість отримати законне житло, кошти на його покращення і т.д., в той час, коли в інших регіонах все навпаки і за правилами.

Тішить у цьому випадку лише те, що особи з числа дітей-сиріт, серед яких і прийомна донька пані Олени Клименко, незалежно від того, у якому місяці 2020 року їм виповниться 23, матимуть право на кошти, аби покращити свої житлові умови, як того вимагає Закон.

Будемо й надалі слідкувати за цим процесом, аби жителі Херсонщини знали, що відбувається у регіоні, і до чого це може привести, якщо залишати все без уваги з боку профільних спеціалістів.