Професійне обладнання для ресторанів та кафе

6 лет назад 0

Відкриваючи заклад ресторанного типу, потрібно продумати усі деталі. В тому числі, заклад повинен бути забезпечений професійним обладнанням для кухні. Це наступні види обладнання:

  • теплове;
  • холодильне;
  • пакувальне;
  • посудомийне;
  • дрібне тощо.

Враховуйте площу кухні та кількість посадочних місць при закупівлі обладнання. Важливо, щоб персонал був забезпечений усією технікою від холодильників до професійних овочерізок, щоб вчасно обслужити клієнтів. Якщо вам потрібен професійний слайсер, ви можете звернутися у цей Інтернет-магазин: http://torgoborud.com.ua/ua/Slayseri-skiborizi.html. Асортимент магазину дуже широкий та налічує всі види промислового обладнання, необхідні для роботи кухні. Пропонуємо з’ясувати, які види обладнання знадобляться для роботи вашого закладу.

Професійне промислове обладнання: види

Теплове. Цей вид обладнання знадобиться на кожній кухні. В основному у більшості закладів є газові або електричні промислові плити, жарочні поверхні. Якщо у закладі планується подача випічки власного приготування, то можна купити жарочні та пекарські шафи. Універсальний прилад – електричний пароконвектомат. Він об’єднує у собі функції духовки, пароварки, грилю та жарочної шафи. Оберіть один або скомпонуйте декілька варіантів такої техніки. Не забудьте подбати про професійні витяжки, які будуть запобігати потраплянню запахів з кухні до залу.

Холодильне. Вам знадобиться морозильна та холодильна шафа, або ж варіант 2 в 1. Уважно ознайомтеся з характеристиками холодильних шаф, які вам будуть пропонувати. Важливо враховувати наступні параметри: матеріал, з якого зроблений корпус, об’єм шафи, температурний режим, тип охолодження та тип дверей. Двері можуть бути як прозорими, зробленими зі скла, так і металевими. Зручна річ на кухні закладу – морозильні ларі.

Пакувальне. Таке обладнання забезпечує зручну розфасовку та зберігання продуктів. Ви можете обрати вакуумні пакувальники або ж запайщики.

Посудомийне. Таке обладнання ділиться на кілька типів: тунельне, фронтальне та купольне. Переваги 2-х останніх видів – невисока ціна та невеликі габарити. Альтернативний варіант – найняти посудомийку. Перейдемо до дрібної техніки: такої, як слайсери та міксери.

Дрібна техніка. До дрібної техніки відносять слайсери для нарізки продуктів (сиру, ковбасних та м’ясних виробів, фруктів). Бажано вибрати для кухні професійні блендери, купити міксер. Оберіть і тістоміс, якщо у закладі часто буде готуватися випічка.