«Прокинулась, бо почула як сиплеться скло. Знайшла уламок снаряда у себе на балконі». Херсонці про атаку армії РФ

7 месяцев назад 0

Зранку 3 жовтня російські військові били по одному зі спальних районів Херсона. Під вогнем були багатоповерхівки. В будинках побиті вікна та двері, на балконах посипалося скло, понівечені дерева. Місцеві жителі розповіли про наслідки російських обстрілів.

Херсонка  Наталя проснулася від того, що сиплеться скло.

"Спочатку вигнала собак, а потім вийшла подивитися, що відбувається. Уламок знайшла у себе на балконі. У мене повністю рама виспалася, вікна і двері. Там килимом закрито — він трохи зберіг від скла кімнату. А рама повністю посипалася", — розповіла жінка. Херсон. Повалене дерево, вибиті вікна, зруйновані балкони внаслідок обстрілів в багатоповерхівці, 3 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
За її словами, майстри вже прийшли і закрили пошкодження.

"Залишилися дірочки від снарядів, сонечко світить крізь них. Але головне, щоб цих покидьків знищити і перемогти. А це все відновлюється", — сказала Наталя. Херсон. Зламане російським снарядом дерево, 3 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Власник ательє  Олег розповів, снаряд влучив у дерево, а уламки пошкодили все навкруги.

"Відбулося це десь о 4-5 ранку. Потрапило в дерево і порозліталося. Я просто хлопцям своїм волонтерам кажу, поїду подивлюся, що з моїм ательє, бо дівчата дзвонили — кажуть, ми боїмося зайти. І я відкрив двері, дівчата розійшлися по домах. Прийшли хлопці, поміняли через пів години, закрили дірки і пішли. Але це не страшно, переживемо. Головне, щоб люди не гинули і наші воїни були під Божим захистом. А все інше ми відбудуємо і переможемо",  — говорить херсонець. Херсон. Передмістя. Рятувальники дістають з-під завалів будинку людей, 3 жовтня 2023 року Фото: ДСНС України /Telegram
Обстрілювати правобережну Херсонщину російські військові продовжили і вдень. За словами керівника пресофісу Херсонської ОВА  Олександра Толоконнікова , за день 3 жовтня було 10 постраждалих внаслідок обстрілів.

"Серед них є загиблий внаслідок авіаційного удару по Антонівці. Постраждало п'ять людей, серед них загиблий 68-річний чоловік. Ще троє жінок отримали поранення, а також один чоловік. Ще двоє чоловіків постраждали в різних районах Херсона. Двоє людей постраждали внаслідок обстрілу Білозерки, одна жінка в Зміївці", — повідомив пресофіцер.
 
Що відомо про обстріли Херсонщини 3 жовтня 2023 року Вдень 3 жовтня 2023 року російські військові вдарили по Дніпровському району Херсона. Пошкоджені приватні будинки, поранена людина.
Раніше в ОВА повідомили, що близько 8:00 російські військові вдарили по будинку у Зміївці на Херсонщині. Поранена жінка.

3 жовтня російські військові завдали авіаційного удару по Антонівці Херсонської області. Є загиблий та поранені.

Упродовж доби 2 жовтня 2023 року російські військові 80 разів обстріляли Херсонщину. Випустили 502 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації та БПЛА по області, 60 — по Херсону. Двоє людей загинули, семеро — поранені.