Прокудін: у Посад-Покровському на Херсонщині відбудували 5 будинків

1 месяц назад 0

Станом на березень 2024 року в Посад-Покровському Херсонської області відбудували 5 будинків. За 2024 рік планують відновити 200 об'єктів, для 80 –  вирили котловани та заливають фундаменти.

Про це в інтерв'ю журналістці Медіаплатформи “Вгору” очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, наразі в селі повністю відновили електромережу, будують водогін і завершили проєктування газопроводу. Окрім цього, у Посад-Покровському почали споруджувати дитячий садочок, школу, амбулаторію та сільраду.

Очільник ОВА розповів, що можуть відновити тільки ті будники, власники яких мають документи на житло:

“Є такі села, де було лише 30% людей із документами. Зараз 90%. Деякі люди взагалі ніколи не мали документів на землю чи на власність. І зараз вони відновлюють їх через державних реєстраторів, БТІ ”, – додав Прокудін.

Як розповів держслужбовець, відновити право на власність можна через суд завдяки показам свідків.

  • Станом на лютий 2024 року в Херсонській області було сформовано 227 сертифікатів на придбання нового житла замість знищеного внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
  • Власники квартир та будинків, зруйнованих обстрілами чи повінню після підриву Російською Федерацією Каховської ГЕС, можуть придбати нову нерухомість за житловий сертифікат. Ця державна програма діє з грудня 2023 року. Хто може отримати житловий сертифікат, та як ним скористатися – у запитаннях Медіаплатформи «Вгору» і відповідях керівниці громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юристки Олени Старюк.