Прокуратура розслідуватиме справу стосовно обстрілів «Градами» колони авто на Херсонщині

2 года назад 0

Херсонська облпрокуратура почала розслідування з приводу обстрілу російськими військовими автоколони з цивільними поблизу села Давидів Брід. Про це на сайті відомства.

Внаслідок обстрілу 17 травня, є загиблі і поранені, повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Автомобілі з цивільними обстріляли із системи залпового вогню «Град».

Люди прямували до Бериславського району на Херсонщині, коли колону російські військові обстріляли з системи залпового вогню "Град". Відомо про 3 загиблих та 6 поранених.

"Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти. Досудове розслідування за вказаним фактом триває", — йдеться у повідомленні. Що відомо :

  • 17 травня поблизу села Давидів Брід на Херсонщині російські військові розстріляли з "Градів" колону цивільних авто: троє людей загинуло і багато поранених.
  • 17 травня війська Російської Федерації обстріляли з "Градів" села Трудолюбівка та Осокорівка на Херсонщині, поблизу Дніпропетровщини, а також село у Широківській громаді Криворіжжя. Про це на брифінгу ввечері 17 травня повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.