Пропагандисти на Херсонщині шукають охочих зніматись у фільмі про Каховську ГЕС

1 месяц назад 0

   Росіяни в окупованій Херсонщині хочуть зняти черговий пропагандистський фільм — цього разу про Каховську ГЕС, повідомляють журналісти .

Про зйомки нової пропагандистської стрічки повідомив  Іґорь Кастюкєвіч , який з перших днів повномасштабного вторгнення ворога до України та окупації Херсона займався мародерством у Херсонській області. Згодом він навіть склав повноваження депутата Госдуми і став працювати на окупантів на Херсонщині.

Саме він шукає охочих зніматись у «документальній», як її називають, стрічці. «Творча група» шукає людей, так чи інакше пов'язаних із Каховською ГЕС. Іґорь Кастюкєвіч у перші дні окупації ХерсонаФото: Відкриті джерелаАвтор:  Відкриті джерела Кастюкєвич професійно займається організацією пропаганди у Херсонській області — із перших днів окупації Херсона у 2022 році, а згодом — і на окупованому лівобережжі області. Зрештою, він заради пропагандистської роботи полишив навіть роботу у Госдумі.

Одна з останніх пропагандистських стратегій, які реалізовував Кастюкєвич, — це кінотеатри та кіноклуби на окупованій Херсонщині. Разом із колишнім директором КП «Кіновідеопрокат» у Херсоні Євгеном Максимовим  вони показують дітям і дорослим відверту пропаганду.
Приміром, у березні 2024 року «привезли кіно» (це стандартна фраза росіян) для молоді у  Каланчаку . Пропагандистська стрічка  Іґоря Копилова «Небо» розповідає про російських льотчиків, які воювали в  Сирії . Фільм представила путінська партія «Єдина Росія», а координатором партійного проєкту «Культура малой родины» на Херсонщині і став Максимов — він і презентував пропагандистські фільми. До слова, у Херсоні Максимов не був таким активним і не презентував стрічок — в окупації він став однією з ключових дійових осіб російської пропаганди. Показ стрічки організували в актовому залі школи на обладнанні, яке придбали до окупації коштом українських бюджетів — Державного та місцевих.

Фото з пропагандистського заходу у Каланчаку, де презентували пропагандистську стрічку росіян

Євген Максимов на презентації пропагандистської стрічкиФото з пропагандистських медіаФото з пропагандистських медіа
Молоді в окупації просувають радянські наративи: їм, окрім пропаганди суто російської, також показують радянські фільми, на кшталт «В бой идут одни старики», «Белое солнце пустыни», «Движение вверх».